Over Julian Daniel

 • Opleiding Niveau WO Bachelor's Degree
 • Leeftijd 28 - 32 Jaar
 • Salaris 1850
 • Afdeling Quality Assurance
 • Bekeken 127

Over mij

Ben van nature nauwkeurig en analytisch en heb je een hands-on mentaliteit. Brede technische interesse voornamelijk passie in energie & water en duurzamheid daarvan, semi-conductor industrie, defensie, aerospace engineerig, bouwkunde en werktuigbouwkunde. Ik ben iemand die graag veel leest over verschillende onderwerpen, vooral over onderwerpen die ik in mijn eigen leven kan toepassen. Want interesse in een onderwerp zou niet statisch moeten zijn. Het moet zich blijven ontwikkelen in de loop der tijd.

Vanuit alle mijn werkervaring in Nederland heb ik een passie & liefde ontwikkeld voor hands-on technische uitdagingen.

In mijn werk mindset ben ik kwaliteitsbewust, betrouwbaar, nauwkeurig, systematisch en doelgericht. Goede communicatie vind ik belangrijk, zowel mondeling als schriftelijk, in presentaties, vergaderingen, rapportage. In staat om autonoom te werken, prioriteiten te stellen en gefocust te blijven op doelstellingen met en commerciële houding. Ervaring met zelfstandig werken of in teamverband.

Ervaren met Windows Desktop & Server OS, VMware omgeving, Microsoft Dynamics Navision 2021, Business Central , SAP, SYNERGY, EXACT GLOBAL, ORACLE AGILE en grotere gedeelte Microsoft Office applicaties. Ik werk altijd in het richting voor goede organisatorische en tijdmanagementvaardigheden. Mijn uiteindelijke doel bij en organisatie is het verbeteren van kwaliteit, door het oplossen van complexe problemen.

Opleiding

Ervaring

 • 2018 - 2019
  BIRD RIDES EUROPE B.V.

  Assembly / Test Engineer and Quality control

  ird Rides EUROPE is een micromobiliteits- en transportbedrijf. hun producten en service omvatten elektrische scooters, elektrische fietsen, normale pedaalfietsen, elektrische bromfietsen en autodeelsystemen in verschillende steden over de hele wereld. Het systeem biedt voertuigen zonder dock die gebruikers kunnen vinden en ontgrendelen via een mobiele app die de locatie van beschikbare voertuigen via GPS. Bij Bird Rides Europe B.V. startup ontwikkelde ik de kritische ervaring met het werken en omgaan met een semi-choatische (start up omgeving) werkplek met een bepaalde mate van onzekerheid en willekeurige druk. Bovendien werd mij zelfs gevraagd en soms geëist om op korte termijn veel meer te werken.
  Functie: Service/reparatie monteur en assemblage technicus en laatste functie QC
  Bird Rides Europa B.V. was in en meer start-up fase wanneer ik hierbij werkte. Ze waren aan het uitbreiden vanuit california Amerika en ze werken aan het verminderen van auto gebruik en koolstofemissie in de stad door middel van elektrische scooters (Birds). Ik heb gewerkt aan het volledig bouwen en repareren van de elektrische scooters. Gedurende de tijd werkende bij Bird moest je flexibel en kunnen aanpassen aan de nieuwe veranderingen binnen het bedrijf. Communiceren binnen het bedrijf ging voornamelijk in het Engels. Ik heb geleerd te werken met lichte en zware mechanische apparaten. Ook moest ik werken met gevoelige computer apparatuur en inventarisatie bijhouden. Bij de reparatie afdeling waren mijn werkzaamheden: statistisch werk op Excel, dagelijks of wekelijks notities maken van veel voorkomende problemen en/of oplossingen. Ook hielp ik mijn team leider met het maken van een werk handleiding voor toekomstige werknemers.
  Er waren veel uitdagingen met leveringen, logistiek en de organisatie. Daardoor moest ik in bepaalde situaties creatieve oplossingen bedenken.
  -Ik deed onderhouds- en reparatiewerkzaamheden -Repareren, reviseren en modificeren van eindproducten
  -Het labelen en coderen van geassembleerde onderdelen -werken met elektrische kalibraties
  -Onderdelen demonteren, vergrendelen en klaarmaken voor vervoer.

 • 2019 - 2020
  Netwave Systems BV / Orolia Maritime Defense & Security Group

  High Tech Production Operator & Test Engineer

  Orolia Maritime ontwikkelt en produceert IT en elektrische apparatuur voor offshore schepen en installaties. In het begin was ik verantwoordelijk voor het assembleren van kleine of middelgrote onderdelen, het monteren en/of afstellen van onderling gerelateerde onderdelen, het repareren van sub- assemblages en grote assemblages. Hierbij ging het om mechanische, optische en elektrische/elektronische handelingen. Als productiemedewerker heb ik een breed scala aan hand- en elektrisch gereedschap gebruikt, elektrische of mechanische armaturen en meters, standaard meetapparatuur en instrumenten zoals meetklokken, micrometers of voltmeters, boren, mallen, armaturen en lichte materialen. Ik was verantwoordelijk voor het inspecteren en testen van mijn nieuwe werk en werk van anderen. In mijn functie bij Orolia Defense & Security (nu Sea of Solutions) heb ik kwaliteiten ontwikkeld in het werken binnen extreem flexibele, zeer kostbare en snel veranderende opdrachtspecificaties en hectische en stressvolle levertijden. Het signaleren/rapporteren van gekke plotselinge technische en mechanische problemen en het escaleren van (voorgeprogrammeerde software) problemen met als doel deze structureel naar beste capaciteiten op te lossen. Ook produceerde ik onderdelen van de meetsystemen. Vervolgens hielp dat bij het installeren, besturen en bedienen van de eigen software op de meetsystemen en het configureren van de FAT’s van de meetsystemen. Was ook betrokken bij het solderen van kleine onderdelen. Bij al deze werkzaamheden ging ik zorgvuldig om met de apparatuur en zorgde ik voor een nette en veilige werkplek door het beleid van de organisatie te volgen.
  Mijn taken in het begin waren
  -regelmatig kwaliteitstesten uitvoeren en rapportages maaken -Onderdelen demonteren, vergrendelen en klaarmaken voor vervoer.
  -zelfstandig verrichten van montage werkzaamheden van elektrotechnische, elektronische en mechanische aard volgens de verstrekte elektrotechnische tekeningen en documentatie. -Assemblage van materiaal inclusief kabels, mechanische assemblages, opbouwmontages, printplaten, enz.
  -met een microscoop werken
  -Bij Orolia heb ik mijn kennis en ervaring in de maritieme branche verbeterd.
  -In het begin werkt ik in assembleren van elektrische apparatuur voor schepen en installaties.
  -“VDR” Systemen assembleeren zoals apparatuur, instrumenten, printen en kabels in een custom behuizing per opdracht -Onderdelen spuiten met een handverfspuit in een daarvoor bestemde spuitruimte
  -Meet de afmetingen van onderdelen met mechanische en digitale meetapparatuur
  -Ik werkte in ESD procedures en werkmethoden.
  -assembleren, programeeren en service van elektrische apparatuur en instrumenten
  -Uitvoeren van nauwkeurig soldeer- en lijmwerkzaamheden -Aanpassen van elektronische composities
  -lezen van elektrotechnisch tekening en documenten -verantwoordelijk voor het controleren van de kwaliteit van het product
  -rapporteren van afwijkingen
  -Werking in het software SAP waar noodzakelijke materialen en gereedschappen bestellen via order lijsten
  -Uitvoeren en invullen van de checklist als onderdeel van opleverprocedures
  -Administreren van mutaties van materiaal in het ERP-systeem om de nauwkeurigheid van de voorraad te garanderen
  -Intern bestellen en beheren van materialen
  -Documenteren en overdragen van aanpassingen/wijzigingen tijdens werkzaamheden
  -Invoer, gedurende proces en eindproduct controles uitvoeren -Rapporteren afwijkingen en doorzetten naar de inkoopafdeling; -Werken volgens ISO certificering (ISO 9001)

 • 2021 - 2022
  VISPERO GROUP / OPTELEC B.V.

  Kwaliteits Controleur, Quality Control and Assurance Engineer QA/QC

  Optelec is en ontwikkelaar en fabrikant van optische en elektronische hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen, waarmee hen toegang tot informatie wordt verschaft. Met deze hulpmiddelen kunnen deze mensen in zowel de school-, werk- als thuissituatie zoveel mogelijk zelfstandigheid behouden en, door hun beperking te overbruggen, zich ontwikkelen zoals alle anderen. Hier bij het werkzaamheden is en breed takenpakket aangelegd. Bij Optelec bv heb ik echt het gevoel en de ervaring ontwikkeld voor focus op veiligheid, kwaliteitscontrole en continue verbetering; onder anderen ook:
  -Het labelen en coderen van nieuwe MD geassembleerde onderdelen
  -werken in software omgeving SYNERGY, EXACT GLOBAL, ORACLE AGILE
  -Testen en uitvoeren van proces- en eind producten of RMAS. -solderen van onderdelen
  -kalibreren van fijnmechanische gereedschap en materiaal -inspecteren en keuren van alle inkomst en uitgande producten -inspecties en configuratieactiviteiten en vervolgens de follow-up van alle vastgestelde procedures zoals goedgekeurd door engineering.
  -Assisteren en uitleg geven bij Audits
  -Beantwoorden van vragen van klanten/leveranciers/fabrikanten en assisteren van klanten op een professionele manier
  -Instrumenten onderzoeken en repareren
  -Verantwoordelijk voor het onderhouden van de productie-updates tussen r&d en productielocaties om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Optelec-producten;
  -Prestaties van de productie meten
  -Inspectiehoeveelheden aanpassen van steekproeven tot grote batches voor zover nodig
  -het uitvoeren van ad-hocmetingen in de productie als er problemen worden geconstateerd om de productie optimaal te laten functioneren.
  -contact met verschillende afdelingen; intern, maar ook extern -bijdragen aan het ontwerp, de ontwikkeling en de introductie van Optelec-producten in de productie;
  -uitvoeren van testdocumenten, testrapporten, en dossierbeheer -Samenwerken met Operations, Contract Manufacturers en originele ontwerpfabrikanten om ervoor te zorgen dat Optelec- producten zijn ontworpen voor maakbaarheid en een soepele overgang van technische prototypen naar productie;
  -veel contact hebben met leveranciers en deze ook bezoeken.
  verbeteren van kwaliteitsaspecten in productie -Definieer wijzigingen in huidige engineering- en productontwikkelingsprocessen die een effectievere implementatie in productie mogelijk maken
  -mijn NEN 3140 Certificaat behaald
  -controleren, borgen en verbeteren van de kwaliteit van het technische processen en service
  -ontwerpen en plannen van kwaliteit protocollen aangaande nieuwe materieel of processen
  -rapporteren en beoordelen de behaalde resultaten, procesperformance, de KPI’s en de effectiviteit van corrigerende en nieuwe preventieve maatregelen implementeren
  -Opstellen van kwaliteitsdocumentatie voor huidige en nieuwe producten
  -opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen -Klachtafhandeling en opvolging met levanciers
  -Uitvoeren van interne audits en het geven van opvolging hiervan -Monitoren van de kwaliteit van inkomende materieel,half producten producten en diensten.
  -Bekend met de eisen van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 9001
  -Analyseren van fouten in processen of producten
  -Opstellen en uitvoeren van verbeterprojecten
  -Verwerken van informatie in het kwaliteitsmanagementsysteem -Statistische kwaliteitscontrole van meetsystemen en mogelijkheden
  – beoordelen van materialen, componenten, deelproducten, eindproducten
  -Verzorgen en updaten van interne checklijsten
  -het testen van softwareproductfuncties die zullen worden opgenomen in nieuwe Optelec-producten;
  -Verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de Optelec-producten consistent zijn met de kwaliteit voor de eindklanten -Verantwoordelijk voor het ondersteunen van productontwikkeling en andere bewerkingen
  -Werken volgens ISO certificering (ISO 9001)

 • 2022 - Tot Heden
  Teesing B.V.

  Cleanroom Technicus

  Teesing is een internationale leverancier van submicron- technologie en alternatieve energie in pneumatiek, hydrauliek, instrumentatie, koppelingen, buizen, afsluiters, systemen en assemblages voor industriële toepassingen.
  In mijn functie bij Teesing BV heb ik de vrijheid en werd ik gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor processen die ik wilde implementeren om bepaalde assemblages en instructies te maken om het hele proces leaner te maken en beter gebruik te maken van de werkruimte, er zijn genoeg initiatieven om te ontwikkelen, ik vind het erg leuk om die kant van mijn professionele kant van mijn carrière te ontwikkelen. Dat resulteerde erin dat ik steeds meer verantwoordelijkheid kreeg voor de complexe opbouw, kwaliteitscontrole, de-assemblage en installatie van vooraf geïnstalleerde assemblages en subassemblages voor klanten met complexe installatieprocessen en -procedures. Aangezien de Cleanroom daar pas 2 jaar oud is, ligt de focus en mindset op het continu verbeteren van de fabrieksprocessen, handleidingen, constante feedback naar R&D- afdeling, verkoop en marketing. Een van de favoriete ervaringen die ik hier heb opgedaan, is het vermogen om technische problemen te onderzoeken en op te lossen in zeer stressvolle periodes met te weinig personeel en afwijkende voorad van cruciele componenten of reserveonderdelen.
  Mijn anderen werkzaamheden hier:
  -Diverse montage gerelateerde werkzaamheden: onderdelen monteren, tunen, bedienen en testen inclusief apparatuur met nieuwe functies, pilot- en proto-systemen;
  -Complexe aanpassingen uitvoeren, upgrades uitvoeren, problemen diagnosticeren en oplossen met beperkte ondersteuning;
  – Orbitaal lassen
  -lektesten en vullen van vloeistoffen of gassen.
  -producten reinigen, assembleren, testen en verpakken onder ISO 14644-1 ( Class 4) cleanroomcondities volgens klantspecifieke eisen:
  -custom assemblages: Slangen, leidingen, Meetapparatuur, Montagesystemen, Filters, Regelaars, Test en vul connectoren, Fittingen, Purifiers, Flowmeters, Snelkoppelingen, Pip connectoren, Verdeelblokken, prototypes, half-fabrikanten, subsystemen, voor halfgeleider, mechatronica-industrie verschilende high tech industrie klanten (ASML, Lamers High Tech Systems, Micron, NXP Semiconductors)
  -verantwoordelijk voor onafhankelijke coördinatie en uitvoering van reparatiewerkzaamheden en trouble shooting, inclusief rapportage en urenverantwoording
  -hogedruk appendages te testen, gebruik makend van diverse testapparatuur.
  -vaak werken met inhouse custom diagnostische hulpmiddelen om problemen op te lossen via een gedetailleerde analyse van hardware storingen
  -werken onder de normen ISO 17025
  – verbeteren van kennis in Microsoft Dynamics Navision 2021 -Soldeerverbindingen (bedrading en printplaten) met een hoge mate van nauwkeurigheid om de goede werking van het eindproduct te garanderen
  -Kennis & ervaring met Serto/Audion/Domino maschines en aplicaties
  -Lezen van technische tekeningen, oude Handleidingen bewerken en nieuwe FTA Services en producten implementeren
  -monteren, kalibreren en testen van custom assembly’s conform de werkinstructies en conform de van toepassing zijnde procedures en richtlijnen, ook op spoed aanvragen
  -Onderdelen ontvetten volgens procedures met ultrasonische instrumenten of speciale oven
  -het maaken van heldere inspectie/revisierapportage ter feedback en onderbouwing van de werkzaamheden.
  -bij “speciale” klanten producten testen met behulp van hun eigen in house prototype beschikbare meetapparatuur en geautomatiseerde testprogramma’s en systemen (klimaatkamer, nauwkeurigheidstesten, kalibratieopstellingen, etc.)
  -Bijhouden documentaties van een FPY (first pass yield) bij en escaleer eventuele problemen naar de relevante externe klanten en anderen r&d projecten
  -Eigen werk plannen en prioriteren
  -Onderdelen demonteren, vergrendelen en klaarmaken voor vervoertestapparatuur.
  -vaak werken met inhouse custom diagnostische hulpmiddelen om problemen op te lossen via een gedetailleerde analyse van hardware storingen
  -werken onder de normen ISO 17025
  – verbeteren van kennis in Microsoft Dynamics Navision 2021 -Soldeerverbindingen (bedrading en printplaten) met een hoge mate van nauwkeurigheid om de goede werking van het eindproduct te garanderen
  -Kennis & ervaring met Serto/Audion/Domino maschines en aplicaties
  -Lezen van technische tekeningen, oude Handleidingen bewerken en nieuwe FTA Services en producten implementeren
  -monteren, kalibreren en testen van custom assembly’s conform de werkinstructies en conform de van toepassing zijnde procedures en richtlijnen, ook op spoed aanvragen
  -Onderdelen ontvetten volgens procedures met ultrasonische instrumenten of speciale oven
  -het maaken van heldere inspectie/revisierapportage ter feedback en onderbouwing van de werkzaamheden.
  -bij “speciale” klanten producten testen met behulp van hun eigen in house prototype beschikbare meetapparatuur en geautomatiseerde testprogramma’s en systemen (klimaatkamer, nauwkeurigheidstesten, kalibratieopstellingen, etc.)
  -Bijhouden documentaties van een FPY (first pass yield) bij en escaleer eventuele problemen naar de relevante externe klanten en anderen r&d projecten
  -Eigen werk plannen en prioriteren
  -Onderdelen demonteren, vergrendelen en klaarmaken voor vervoer

Talen

Deens
Intermediate
Engels
Bekwaam
Nederlands
Bekwaam
Duits
Beginner
Sloveens
Bekwaam
Servisch
Bekwaam
Italiaans
Beginner
Kroatisch
Bekwaam

Vaardigheden